Αντιστροφείς KOSTAL σε ένα πρωτοποριακό έργο στην Αυστρία

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η εταιρεία my-PV από την Αυστρία αναπτύσσει με μεγάλη επιτυχία έξυπνες τεχνολογίες για την αποτελεσματική χρήση της ηλιακής ενέργειας. Η εταιρεία έχει πλέον μεταφερθεί στη νέα της έδρα στο Sierning, με το design του κτιρίου της να είναι αναμφισβήτητα εμπνευσμένο από τον ήλιο ως αρχιτέκτονα. Ο αντιστροφέας επαγγελματικής χρήσης PIKO CI της KOSTAL αποτελεί τμήμα αυτού του πρωτοποριακού έργου και αποδεικνύει ότι η KOSTAL μπορεί να είναι και μεγάλη. Ο PIKO CI, ο οποίος κυκλοφορεί στην αγορά από το 2020, διατίθεται σε δύο μεγέθη: Με 30 και με 50/60 kW.

Η my-PV ανακάλυψε τον αντιστροφέα KOSTAL και τον επέλεξε ως τον πυρήνα της εγκατάστασής της.

Ο Thomas Garber, Product Manager της KOSTAL Industrie Elektrik και υπεύθυνος για τους νέους αντιστροφείς, δηλώνει: «Ο PIKO CI είναι ο πρώτος αντιστροφέας επαγγελματικής χρήσης της KOSTAL σε αυτήν την κατηγορία ισχύος. Χαίρει μεγάλης ζήτησης σε όλη την Ευρώπη. Τόσο το καλύτερο, λοιπόν, που η my-PV επέλεξε επίσης την KOSTAL κατά τον σχεδιασμό του νέου της εταιρικού κτιρίου».

Τι κατασκευάζει η my-PV;

Η my-PV εστιάζει στη θέρμανση χώρων με θερμότητα που παράγεται από ηλιακή ενέργεια και έτσι πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από την παροχή ζεστού νερού. Η ιδέα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και επιβεβαιώνει το εμπορικό σήμα της my-PV «Καλώδια αντί για σωλήνες». Με ρυθμό ανάπτυξης 50% ανά έτος και διεθνείς πωλήσεις, ακόμα και εκτός Ευρώπης, η my-PV διανύει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην αγορά.

Η my-PV βασίζεται στην τεχνολογία της KOSTAL

Εδώ και πολλά χρόνια, η my-PV βασίζεται σε ανοιχτές διασυνδέσεις και συνεργασίες με πολλούς κατασκευαστές εξαρτημάτων στον κλάδο των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μια ιδιαίτερα μακρά και εντατική συνεργασία συνδέει την my-PV GmbH και την KOSTAL Solar Electric GmbH. Υπό συνθήκες χρήσης σε μονοκατοικίες, η my-PV έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την πλεονάζουσα ισχύ που παρέχονται από τους αντιστροφείς KOSTAL. «Αυτό αποτελεί πραγματικά για τους πελάτες μας μια προστιθέμενη αξία και όφελος», εξηγεί ο Product Manager, Reinhard Hofstätter. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νέοι αντιστροφείς επαγγελματικής χρήσης της KOSTAL αναλαμβάνουν τη μετατροπή συνεχούς ρεύματος στο νέο κτίριο της εταιρείας. «Συνεργαζόμαστε πολύ καλά με πολλούς κατασκευαστές αντιστροφέων και συσσωρευτών ενέργειας. Με την KOSTAL μας συνδέει εδώ και πολλά χρόνια και μια στενή προσωπική συνεργασία πάνω σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις. Ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι θα χρησιμοποιήσουμε τους αντιστροφείς KOSTAL στο νέο κτίριο της εταιρείας», εξηγεί ο Hofstätter.

Η ενεργειακή μετάβαση και η απόδοση θέτουν σαφείς τόνους με στιλ

Εάν η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία, το κτίριο my-PV GmbH μπορεί να περιγραφεί ως ιδιαίτερα καλαίσθητο και ωστόσο ασυμβίβαστα προσανατολισμένο προς την αυτάρκεια. Τα φωτοβολταϊκά τοποθετήθηκαν σε όλες τις προσόψεις ως στοιχείο που καθορίζει το στιλ – συμπεριλαμβανομένης της βόρειας πλευράς. Χωρίζουν την περιοχή της πρόσοψης με αυστηρά γεωμετρικό τρόπο, εναλλάσσοντας την κάθετη ξύλινη επένδυση και τα παράθυρα. Τα φωτεινά κουφώματα και τα καλύμματα των στοριών έρχονται σε αντίθεση με τη μαύρη Φ/Β εγκατάσταση και το βαθύ καφέ ξύλο της πρόσοψης. Η νότια προσανατολισμένη στέγη με μέτρια κλίση καλύπτεται με τέσσερα μεγάλα και τέσσερα μικρότερα φωτοβολταϊκά πεδία με κλίση παράλληλη προς τη στέγη. Το κέλυφος του κτιρίου παρέχει συνολικά μέγιστη Φ/Β ισχύ αιχμής 100 κιλοβάτ για αυτάρκεια. Ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας μέτρησε τις διαστάσεις του ξύλινου πλαισίου του κτιρίου χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας με τέτοιο τρόπο ώστε τα φωτοβολταϊκά να μπορούν να ενσωματωθούν τέλεια.

KOSTAL PIKO CI – Ισχύς και απόδοση για επαγγελματικές εφαρμογές

Το 2020, η KOSTAL Solar Electric GmbH παρουσίασε τη νέα της σειρά αντιστροφέων για επαγγελματική χρήση. Το 2021, η my-PV GmbH ενσωμάτωσε τους νέους αντιστροφείς στον ενεργειακό σχεδιασμό του κτιρίου χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας της εταιρείας, το οποίο θέτει νέα πρότυπα τόσο από αρχιτεκτονική όσο και από ενεργειακή άποψη. Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους έπαιξε το κορυφαίο εύρος λειτουργιών, το υψηλό επίπεδο ευφυΐας, οι εκτεταμένες δυνατότητες επικοινωνίας, η αξιοπιστία και η εργονομία.

Χάρη στην κατηγορία προστασίας IP65 και ένα δοκιμασμένο εύρος θερμοκρασιών από -25 °C έως +60 °C, οι αντιστροφείς μπόρεσαν να εγκατασταθούν εκτός του κτιρίου. «Εξοικονόμηση χώρου για το εσωτερικό και δυνατότητα πρόσβασης ανά πάσα στιγμή», τονίζει ο Thomas Garber. «Οι συσκευές μας PIKO CI έχουν σχεδιαστεί για υπερκάλυψη 50% στην πλευρά συνεχούς ρεύματος. Εάν στο μέλλον χρειαστεί περισσότερη Φ/Β ισχύς στο νέο κτίριο της εταιρείας, η αναβάθμιση είναι εφικτή χωρίς κανένα πρόβλημα.» Σε κάθε PIKO CI υπάρχουν επίσης ενσωματωμένοι συζεύκτες που μπορούν να ελεγχθούν εξωτερικά – δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν ακριβοί εξωτερικοί συζεύκτες. Ο βαθμός απόδοσης 98% ολοκληρώνει το πακέτο απόδοσης των αντιστροφέων PIKO CI – για την my-PV GmbH, ως ειδικό στην αποθήκευση πλεονάζουσας φωτοβολταϊκής ενέργειας με τη μορφή θερμότητας, αυτή είναι μια σημαντική πτυχή για την επίτευξη του μέγιστου ποσοστού αυτονομίας.

Διατήρηση της ενέργειας στο κτίριο

Η τεχνολογία my-PV βασίζεται στην απόδοση μέσω της υψηλής ιδιοκατανάλωσης και της χρήσης του πλεονάσματος μέσω της αποθήκευσης με τη μορφή θερμότητας. Στο δίκτυο θα πρέπει να διοχετεύεται όσο το δυνατόν λιγότερη ηλιακή ενέργεια από αυτή που παράγεται. «Η φιλοσοφία μας είναι να διατηρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτοπαραγόμενο ρεύμα στο κτίριο. Το αυτοπαραγόμενο πράσινο ρεύμα είναι πολύτιμο και, κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να διατηρείται στο κτίριο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή είναι η αρχή λειτουργίας του AC•THOR και της τεχνολογίας των θερμαντικών σωμάτων μας. Η τροφοδοσία της ηλεκτρικής ενέργειας των κτιρίων στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο πρέπει να είναι η τελευταία λύση – έστω και μόνο για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση των δικτύων», εξηγεί ο Reinhard Hofstätter.

Στο νέο κτίριο της εταιρείας, η πλάκα του δαπέδου λειτουργεί ως θερμοσυσσωρευτής. Το πλεονάζον ρεύμα διοχετεύεται στο σκυρόδεμα μέσω ηλεκτρικών βρόχων θέρμανσης, οι οποίοι φορτίζονται με θερμότητα και την απελευθερώνουν πάλι τη νύχτα αργά. «Το σύστημα είναι ένας συσσωρευτής ενέργειας για το πλεονάζον ρεύμα, έχει χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης και παρέχει υψηλή απόδοση. Ο PIKO CI παρέχει αξιόπιστα αυτήν την ενέργεια.»

Ανεξάρτητα – ακόμα και σε μεταβατικές περιόδους

Η Φ/Β ισχύς αιχμής 100 κιλοβάτ υπολογίζεται σε πάνω από 800 m² ωφέλιμης επιφάνειας στο κτίριο χαμηλής ενέργειας της my-PV, έτσι ώστε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας να μπορούν να παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για κατανάλωση και θέρμανση ακόμη και στη μεταβατική περίοδο. Τα φωτοβολταϊκά που είναι ενσωματωμένα στην πρόσοψη προς όλες τις κατευθύνσεις προσφέρουν υψηλή ισχύ ακόμα και όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό – εκτός από τη βόρεια πλευρά, όπου τα φωτοβολταϊκά έχουν πιο αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα. Η νότια προσανατολισμένη στέγη καλύφθηκε με φωτοβολταϊκά με κλίση παράλληλη προς τη στέγη, κάτι που ταιριάζει ιδιαίτερα με τη συνολική εικόνα της δομής του κτιρίου και της συντήρησης των φωτοβολταϊκών. Η συνολική παραγωγή ρεύματος επαρκεί και για την τροφοδοσία ηλεκτρικών οχημάτων για τους εργαζόμενους.

12 συσκευές AC•THOR για μέγιστη αυτονομία

Η αναμενόμενη αυτονομία στη νέα έδρα της εταιρείας είναι γύρω στο 52% με τα φωτοβολταϊκά και το σύστημα ελέγχου AC•THOR. Αυτή είναι μια καλή τιμή, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι συσσωρευτές ενέργειας στο κτίριο. Συνολικά 12 συσκευές AC•THOR διαχειρίζονται την αποτελεσματική χρήση της αυτοπαραγόμενης ηλιακής ενέργειας. «Ενσωματώνονται τακτικά συσσωρευτές ενέργειας στο δίκτυο του κτιρίου – αλλά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς. Τα συστήματα της my-PV αποθηκεύουν το πλεονάζον ρεύμα από τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις με τη μορφή θερμότητας. Το πλεονέκτημα είναι το σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τους συσσωρευτές ενέργειας», εξηγεί ο Reinhard Hofstätter. Το κτίριο της εταιρείας my-PV δείχνει πώς η ενεργειακή μετάβαση μπορεί να πετύχει από άποψη αρχιτεκτονικής αλλά και ενέργειας. Η χρήση των αντιστροφέων KOSTAL υπογραμμίζει την επιθυμία για απόδοση και υψηλή λειτουργικότητα.

Über die KOSTAL Solar Electric GmbH

KOSTAL Solar Electric: Quality and innovation – smartly combined
KOSTAL-Solar-Electric was founded in 2006 as a separate branch of the KOSTAL Group. Since then, it has stood for intelligent generation and use of renewable energies across all sectors. Solar, hybrid or battery inverters; Energy or battery management: KOSTAL has the perfect solution for every application and every size of system – in both residential and business areas. KOSTAL inverters enable the smart use of solar energy for feed-in, self-consumption, power storage, new heat and e-mobility. They are flexible in combination with components from other manufacturers and have repeatedly received awards for their efficiency. Because quality is just as important to us as the satisfaction of our customers, KOSTAL Solar Electric GmbH develops and produces in Germany. Our claim is the highest quality standards for sustainable, long-lasting products with maximum flexibility in use. Our customers also benefit from more than 100 years of KOSTAL experience as an innovative automotive supplier for electrical and electronic vehicle components.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

KOSTAL Solar Electric GmbH
Hanferstr. 6
79108 Freiburg
Telefon: +49 (761) 47744-100
Telefax: +49 (761) 47744-111
http://www.kostal-solar-electric.com

Ansprechpartner:
Manfred Gorgus
Pressearbeit,Kommunikation & Marketing
Telefon: +49 (0) 8157 9265425
Fax: +49 (0)151 535 18 965
E-Mail: m.gorgus@solar-professionell.de
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel